Smaakvol_en_gezond

Aardbei mayonaise

Aardbei mayonaise

Het is misschien een beetje vreemd, maar ook ongelooflijk lekker. Stel je hebt een paar aardbeitjes van eigen kweek; van die ontzettend lekkere smaakaardbeitjes. Je wilt de smaak vangen én ook nog eens meer mensen daarvan laten genieten. Op dat soort momenten serveer je aardbeienmayonaise, vooral heerlijk als dip met schijfjes komkommer, of crudités (rauwe groenten), als dressing over een gemengde salade gelepeld, bij gebakken, geroosterde of gefrituurde aardappelen, bij vlees, vis, of kip, of als dipsaus bij (naturel) chips.

Voor een schaaltje van ongeveer 150 ml:

  • 100 ml mayonaise van goede kwaliteit (voor een slankere versie: Remia frietsaus, die is lekker romig)
  • 50 gram smaakaardbeien van eigen kweek
  • 30 ml sweet chilisaus
  • 5 gram biologische tuinkers (biologisch heeft beslist meer smaak)
  • 1 tl citroensap

Maak de aardbeien zonodig schoon onder stromend water. Droog ze na met keukenpapier. Ontdoe ze van het kroontje en halveer ze. Pureer alles tezamen in de blender of de keukenmachine, doe over in een mooi schaaltje en serveer vol trots en met een zonnig gemoed.

Dit recept is van Joke Boon