boerzoektvrouw

Hartig aardbeien lunchgerecht

Een recept van Helma Wortelboer. Via Helma haar eigen trouwerij, waarvoor ze de Strawberrytree van Jan Robben inschakelde, kwam Jan in contact met enkele mensen in de omroepwereld. Optredens bij Omroep Max en RTL4 waren een direct gevolg. Naderhand kwam Jan weer bij Helma op het erf toen de Strawberrytree nodig was voor een opname van Boer zoekt Vrouw.

  • 1 kilo aardbeien (Lambada en Elianny lenen zich perfect voor dit gerecht)
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • ½ bosje verse basilicum en peper uit de pepermolen
  • 4 eetlepels heel mooie olijfolie, bijvoorbeeld de San Mauro  van Alie Doorten

Maak de aardbeien schoon en verwijder het kroontje. Halveer de aardbeien en indien ze heel groot zijn, deel ze dan zelfs in 4-en. (hierdoor kan de aardbei beter marineren)

Haal de basilicum blaadjes van de steeltjes en scheur ze fijn.

Vermeng de aardbeien met 2 eetlepels suiker, de helft van de basilicumblaadjes, 2 eetlepels olijfolie en een draai uit de pepermolen. Laat dit ongeveer een uur gekoeld marineren.

Verdeel de gemarineerde aardbeien over schaaltjes of borden en strooi hierover eerst de rest van de basilicumblaadjes, daarna de olijfolie en daarna de poedersuiker. Gelijk uitserveren !

Helma Wortelboer van Kokerij de Kortenburg maakt het liefst eenvoudige gerechten met een niet alledaagse smaakcombinatie. Haar basisproducten zijn vers en van goede herkomst. De aardbeien van Jan voldoen daar dus helemaal aan !   Naast de kookstudio, waar onder andere alle opnamen van Eet Smakelijk! hebben plaatsgevonden,  heeft Helma de recepten geschreven voor ´firewire, born to grill´, voor een dagelijkse column in de vakantieTelegraaf en werkt ze regelmatig voor RTV Utrecht.   www.dekortenburg.nl