grond

Teelttip 1: Plantjes

Zo, en nu kunnen we dus echt van start!

De eerste aardbeiplantjes zijn bij je aangekomen of je hebt ze zelf opgehaald in Oirschot. Een goed begin is het halve werk, dus het planten van je plantjes is een belangrijk werkje. Als je er voor zorgt dat ze goed geplant zijn in een goeie grond of potgrond dan ben je al een heel eind op de goeie weg. Als je begin april plant, kun je de eerste vruchten tegen half juni al wel verwachten.

Laat de plantjes na aankomst bij je thuis, niet te lang in de plastic zak zitten, maar plant ze zo snel mogelijk in een grotere pot of in de vollegrond. Ook al zijn ze nog niet geplant, dan groeien de plantjes gewoon door. Als ze dan niet in de grond staan verbruiken ze in eerste instantie hun eigen energie en dat gaat ten koste van je opbrengst. Een beetje buffer hebben ze wel met het kluitje dat er aan zit, maar met een hoge temperatuur is dat snel opgebruikt.