water

Teelttip 6: De ruimte

Als je de planten in de vollegrond plant, dan moet je rekenen met een stuk of 5 planten per vierkante meter. Hoe je ze dan verder plant is niet zoveel van belang. Als je er maar rekening mee houdt dat die planten groot worden en dat de trossen met aardbeien naar beneden buigen. Als je ze te dicht op elkaar zet, trap je straks de aardbeien wellicht kapot. En da’s zonde.
Zet je de planten in potgrond, dan hangt het er een beetje vanaf hoe vaak je water wil geven. Wij planten zelf 4 planten in een pot van 5 liter potgrond. Het water geven gebeurt dan wel automatisch.  Om het risico van te weinig water geven te verkleinen adviseer ik om niet meer dan 2 – 3 planten in 5 liter potgrond te zetten of 4 planten in een bak met 8 liter potgrond. Een beetje buffer inbouwen om een tekort van water een beetje op te vangen is geen overbodige luxe. Water geven en dan vooral op tijd is het allerbelangrijkste bij je eigen aardbeienteelt.