bloembak

Teelttip 11: Extra bemesting

Als je potgrond hebt gebruikt met daarin al langzaamwerkende mestkorrels, dan hoef je tot 6 weken na het planten niet bij te bemesten. Heb je de planten gewoon in de vollegrond staan of in potgrond zonder toegevoegde mest, dan is het raadzaam om bij te bemesten met Osmocote pillen voor bloeiende planten of organische mest. Je kunt die bij elk tuincentrum halen. 2 Osmocote pillen per plant is voldoende en stop die enkele centimeters onder de grond, vlakbij de planten. Gebruik je organische mest, doe het dan met mate. Aardbeien zijn gevoelig voor teveel mest. Dat zorgt voor wortelverbranding. Geef de planten liever een klein beetje en herhaal dat na enkele weken nog eens. Op de foto: een 8 liter aardbeienbak met 4 Elsanta planten, 4 weken geleden geplant.