kniktros

Teelttip 12: Kniktrossen

Zodra de eerste bloemen uitgebloeid zijn gaan de aardbeitjes opzwellen. Door het opzwellen worden de trossen steeds zwaarder en buigen ze naar beneden. Als de planten gewoon in de

vollegron

d geteeld worden is het probleem met kniktrossen er niet omdat de trossen mooi op de grond kunnen gaa

n liggen. Staan de planten in een pot of bak, dan kunnen de trossen op de rand van de pot of bak een scherpe knik maken. Daardoor wordt de sapstroom dan gedeeltelijk afgesloten en groeien de aardbeien niet meer goed uit. 

kniktrosopvangDie aardbeien smaken ook een stuk zuurder. Om dat probleem op te vangen moeten we hulpmiddelen inzetten. Een voorbeeldje zie je op de foto. Heel simpel, met isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor verwarmingsbuizen. Maar je kunt

 ook je eigen creativiteit gebruiken.Stuur jouw oplossing gerust naar Jan Robben.