slakken

Teelttip 15: Slakken

Als ik met mensen spreek over de teelt van hun eigen aardbeien, gaat het vaak al snel over slakken. Hoewel wij er als aardbeienbedrijf weinig last van hebben, schijnt het in particuliere tuintjes vaak een drama te zijn. Behalve dat er slakkenkorrels te koop zijn om de beestjes te bestrijden is het vooral zaak om de omgeving niet interessant te maken voor slakken. Een zonnige plek is dan toch het beste. Slakken zijn goeie klimmers en gluiperds die ongezien toch de plaats van bestemming weten te bereiken.  Als er mensen zijn die er goeie ervaringen mee hebben, deel ze dan met mij via vraag@aardbeienacademie.nl

Goede raad van Aardbeienacademie student Karin Sijtsma: strooi kippengrit rondom je potten of planten. Karin heeft de ervaring dat het goed werkt bij haar door slakken ook lekker gevonden Hosta planten. Het ziet er nog leuk uit ook! Kippengrit koop je bij de dierenspeciaalzaak en het is niet duur. Graag hoor ik de resultaten.