eves

Teelttip 22: Vroege oogst

Wil je volgend jaar al vroeg beginnen met oogsten van o.a. Lambada en Korona aardbeien, dan kun je die het beste in augustus of september van dit jaar al planten. Onze planten staan allemaal in potjes zodat ze makkelijk aangroeien.

Denk er nu alvast over waar je de nieuwe aardbeiplanten neer wilt gaan zetten. Voor het overwinteren is de veiligste manier om ze gewoon in de vollegrond te planten. Zorg er dan wel voor dat de grond absoluut goed waterdoorlatend is. Lange tijd met de voeten in het water staan vinden aardbeiplanten niet fijn. Plant je nieuwe veldje ook zeker niet op grond waar aardappelen gegroeid hebben. De kans is groot dat je problemen krijgt met de schimmelziekte Verticillium, ofwel Verwelkingsziekte.  De planten in potten of bakken zetten gaat ook wel goed hoor, maar dan moet je zeker voor de winterperiode alert zijn om de planten tijdig te kunnen beschermen tegen vorstschade.