tienrassen5

Teelttip 24: Nieuwe planten in de herfst

De planten van de Aardbeienacademie worden allemaal in potten opgekweekt. Daardoor is het planttijdstip bij jou thuis niet zo belangrijk. Ze groeien immers altijd. Is het nog niet bij jou thuis, dan staan ze hier op de Aardbeienacademie al wel te groeien. Als je er voor kiest om al in de herfst te planten, let er dan op dat je ze tegen strenge wintervorst moet kunnen beschermen. Voor een teelt in potten op balkon of terras raad ik aan om ze pas in het voorjaar te planten.

Heb je een stukje vollegrond, dan gaat het in de herfst prima. Dan ben je ook lekker vroeg aan het oogsten volgend jaar. Zorg dat de kluiten waar de plantenwortels in staan na het uitplanten niet uitdrogen. En als je tegen dat de vorst intreedt een stukje doorzichtige folie met gaatjes erin beschikbaar hebt om de planten af te dekken, dan komen ze de winter wel goed door.