Panna cotta met lemoncurd, wentelteefjes en aardbeimarshmallow

wimwinkel1Wentelteefje van suikerbrood

  • 2,5 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 25 gr suiker
  • 1 ei
  • Boter
  • Suikerbrood

Meng de melk, suiker en ei samen. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Doe dit bij de rest en laat dit koud staan. Snij een plak suikerbrood af of steek een rondje brood uit. Smelt iets boter in de pan. Week het brood kort in het beslag. Neem het brood uit het beslag en laat dit iets uitlekken. Bak het brood nu goudbruin aan beide zijden.

Marshmallow van aardbei en oranjebloesem

  • 2 dl Volsmaakt aardbeienpuree
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater
  • 0,5 dl water
  • 7 blaadjes gelatine Iets citroensap
  • Gemalen kokos

Week de gelatineblaadjes in koud water. Zet een kleine vorm of plateau klaar en bedek dit met plasticfolie. Doe de rest van de ingrediënten samen in een pan en verwarm kort. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het aardbeienvocht, giet in een kom en laat afkoelen. Voeg naar smaak iets citroensap toe aan het vocht. Wacht tot de massa iets begint te geleren en klop vervolgens helemaal luchtig met een garde of mixer. Stort de massa vervolgens op het plastic folie en duw iets plat tot er een gelijkmatige vorm ontstaat. Laat opstijven en snij in de gewenste vorm met een warm droog mes. Rol vervolgens door de gemalen kokos.

Panna cotta met lemoncurd en vanille

  • 8 dl ongezoete slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 gr suiker
  • 1 eetlepel lemoncurd
  • 1 vanillestokje in de lengte gehalveerd

Week de blaadjes gelatine in koud water. Meng de slagroom met de suiker en het vanillestokje en breng aan de kook. Laat zachtjes trekken tot er 5 dl over blijft. Schraap het vanillestokje leeg en meng het merg bij de room. Meng er de lemoncurd door en vervolgens de uitgeknepen blaadjes gelatine. Giet de massa in vormpjes naar keus en laat opstijven in de koelkast. Bedek de panna cotta met wat gehakte aardbeien gemengd met iets citroensap, poedersuiker en wat sinaasappelrasp.

Aardbeienschuim

  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels Volsmaakt aardbeienpuree
  • 1 eetlepel aardbeienlikeur
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Paar druppels citroensap

Meng samen en pas eventueel smaak aan naar eigen inzicht, schuim op met een staafmixer en giet in vormpjes naar keuze.