{% if r.userkey %} {% endif %}

Tiende nieuwsbrief, 3 februari 2012 | Een project van Jan Robben

Nieuwe seizoen breekt aan

In deze winterperiode is het vanuit de Aardbeienacademie een beetje rustig geweest. Zoals de gewone scholen in de zomerperiode er eventjes tussenuit gaan, zo doet de Aardbeienacademie dat in hartje winter. Nu wordt het onderhand toch weer tijd om voorbereidingen te treffen voor het nieuwe aardbeienseizoen. Vorig jaar zijn we in het voorjaar begonnen met planten van het ras Elsanta. Die beperkte focus op Elsanta was om het niet meteen te ingewikkeld te maken. Ook voor mij was de het een nieuw fenomeen en met zijn allen moesten we eerst de smaak te pakken krijgen. In 2012 kunnen jullie met meerdere rassen aan de slag. Alle rassen die we aanbieden staan in de Campuswinkel. In de loop van het voorjaar komen er nog doordragende rassen bij. Die worden eerst door mij in potjes geplant en wanneer ze geschikt zijn om bij jullie uit te planten zal ik dat melden, via een volgende Nieuwsbrief.

Nieuw seizoen

Opening Academisch Aardbeienjaar

Opening Academisch Aardbeienjaar

Op zaterdag 31 maart willen we weer een open dag organiseren voor studenten aan de Aardbeienacademie.Vorig jaar zijn er 400 mensen op afgekomen en het bleek vooral ook een erg gezellige en nuttige dag om kennis te maken met je medestudenten. Je kunt op die dag natuurlijk ook weer je plantmateriaal meenemen.

Als je het via de Campuswinkel bestelt en dat kan al, dan kun je daar bij vermelden dat je de planten op 31 maart ophaalt. Dan spaar je in ieder geval de verzendkosten uit. Tijdens de open dag is er ook wel mogelijkheid om planten te kopen, maar de kans dat verschillende rassen dan niet meer voorradig zijn is aanwezig. De perfecte potgrond voor aardbeien kun je tijdens de open dag ook meenemen. Die potgrond is sowieso al de moeite waard om er dan voor naar Oirschot te komen. Bovendien kunnen we van tevoren bestelde planten alvast klaarzetten. We gaan er weer een leuke dag van maken, met lekkere hapjes en live colleges van Jan Robben. Het programma van de open dag komt in de loop van februari, in de volgende Nieuwsbrief.

Vooraankondiging schilderdag

Vooraankondiging schilderdagOp zaterdag 12 mei worden er op het hoofdkwartier van de Aardbeienacademie in Oirschot, ezels in het aardbeienveld geplaatst.

Onder begeleiding van kunstenares Meike Schapink kan iedereen die dat wil mee komen schilderen. Bij uitstek lijkt me dat weer een dag om elkaar te ontmoeten en mooie aardbeienschilderijen te maken of iets anders uiteraard. De details over de schilderdag worden ook in een volgende Nieuwsbrief bekend gemaakt. Heb je in principe belangstelling dan kun je die dag alvast proberen vrij te houden en er een leuke dag op de Aardbeienacademie van gaan maken. Hoe meer ezels en aardbeistudenten in het veld, hoe leuker! Stiekem droom ik al van een Aardbeienacademie schilderijenexpositie.

Valentijn

Valentijn

De aardbei is de vrucht van de liefde. Ik dacht, laten we daar dan eens iets mee gaan doen en een actie op touw zetten voor Valentijn. De eerste reacties zijn al superleuk. Je kunt alles over de Valentijn-actie lezen op de website.


Uitleg

Nieuwe teelttips

Binnenkort komen er weer nieuwe teelttips en zullen de eerder geschreven die weer actueel worden naar voren geschoven worden en hier en daar aangevuld met specifieke informatie betreffende de verschillende rassen. Meestal gelden de teelttips voor alle rassen, maar bijvoorbeeld doordragende rassen vragen soms iets andere teeltmaatregelen. Dat ga ik straks als het aan de orde is, weer allemaal uit de doeken doen. Heb je nu nog aardbeiplanten van het vorige jaar staan? Zorg dan dat ze niet in het water staan en niet uit kunnen drogen. Verder moet je daar tot begin maart niks aan doen. Bij matige en strenge vorst een stuk folie of een deken over te planten gooien is wel aan te bevelen.

Tot de volgende nieuwsbrief.
Groeten van Jan!

Logo Jan Robben

Je wilt de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik dan uitschrijven.

Bord tuin Bord tuin