{% if r.userkey %} {% endif %}

Elfde nieuwsbrief, 23 februari 2012 | Een project van Jan Robben

Programma opening Academisch Aardbeienjaar 2012

Zaterdag 31 maart van 11.00 tot 16.00 uur

Programma opening Academisch Aardbeienjaar 2012

Zaterdag 31 maart van 11.00 tot 16.00 uur

De officiële opening

Om 12.30 uur komt er een zeer speciale gast de officiële openingshandeling verrichten. Niemand minder dan meesterkok Angélique Schmeinck komt die dag naar de Aardbeienacademie. Angélique is behalve een topkok ook tv-kok bij 24Kitchen, schrijver van het prachtige boek Smaakvrienden en bedenker en eigenaar van het CuliAir-concept. Ik weet dat ze met iets nieuws bezig is, het heeft onder andere met aardbeien te maken en daar zal ze ongetwijfeld over gaan vertellen…. Verspreid over de dag zal Jan Robben zelf een aantal demo’s geven over hoe je aardbeien het beste kunt planten. Aanvullend zal Jan nog andere tips geven, die later ook online te lezen zullen zijn. Je mag Jan die dag ook voor alles wat met je aardbeienteelt te maken heeft persoonlijk aanspreken. Hij doet niks liever dan praten over aardbeien…..

Maar er is nog veel meer te beleven:

Larisse van der Haar-Buijze zal lekkere aardbeienhapjes komen maken om te proeven, zoals van varkenshaas van OK Vlees in combinatie met aardbeien. Larisse is auteur van kookboeken en freelance schrijver. Daarnaast heeft ze op RTV-Betuwe haar eigen kookprogramma. Deze kookdiva heeft een kookboek geschreven met de titel ‘Lekker eten met voedselovergevoeligheid’. Ze zal het boek op 31 maart natuurlijk ook meebrengen. En natuurlijk zal Larisse graag een boek voor je signeren. In samenwerking met de Aardbeienacademie gaat Larisse kookworkshops rondom aardbeien organiseren. Ze wordt dan ook ‘faculty member’ van de Aardbeienacademie.

Meike Schapink van MMS Creaties brengt haar ezel mee. Meike is kunstenares, geeft schilderworkshops en wordt eveneens ‘faculty member’. In samenwerking met de Aardbeienacademie gaan we een schilderdag organiseren op zaterdag 12 mei. Met de ‘ezels tussen de aardbeien’ hebben we dat evenement genoemd. Op 31 maart zal ze zich presenteren en een voorproefje laten zien.

De Hartendames zullen ook van de partij zijn. Samen met de Aardbeienacademie werken we aan een concept om de lekkerste aardbeien en entertainment te verenigen. Op 31 maart hopen de Hartendames te kunnen laten zien op welke manier ze zich op zomerse festivals en evenementen gaan presenteren. Uiteraard zijn de Hartendames dan ook ‘faculty member’. Bij de Aardbeienacademie kun je straks van alles leren, dus ook dat aardbeien en plezier heel goed samengaan.

Oirschotse ondernemers verenigd in Land van Oirschot komen evenals vorig jaar ook weer met hun heerlijke producten. De vele mensen die vorig jaar bij de start van de Aardbeienacademie zijn geweest weten wel hoe lekker dat allemaal was. Zoals de primeurtomaatjes, zelfgekweekte en gerookte meerval, honing- en honingdrank.

De muzikale omlijsting vertrouw ik dit jaar toe aan mijn nichtje Anika Robben en haar vriendin Steffie Schepers. Deze twee meiden van 19 respectievelijk 17 jaar oud hebben al enkele jaren ervaring met zingen en optreden. Ze willen hun passie nu echt gaan uitbouwen en zijn blij dat ze zich mogen presenteren bij de Aardbeienacademie. Het genre wat ze zingen bestaat uit Nederlandstalige en Engelstalige liedjes en het varieert van liedjes van Acda en De Munnik tot Christina Aguilera. Ze verheugen zich op een grote belangstelling.

Gerrit Jan Groothedde, alias Eetschrijver en mede-initiatiefnemer van de Aardbeienacademie, brengt zijn alom geprezen zelfontwikkelde margarita-ijs mee. Ik kan er al over meepraten en dit ijs is echt zeer bijzonder. Gerrit Jan heeft bovendien aangekondigd zijn gitaar in de kofferbak mee te nemen. Dat wordt dan zeker weer Strawberryfields Forever. Het gaat vast weer een mooie dag worden op 31 maart in Oirschot.

Locatie:
Hoofdkwartier Aardbeienacademie
Boterwijksestraat 15
5688 HX Oirschot
Entree is gratis

Aanmelden?

Graag even aanmelden als je wil komen en met hoeveel personen. Dat kan door middel van een reply op deze Nieuwsbrief-mail of via een e-mail aan jan@aardbeien.net. Heb je nog een speciale vraag of opmerking? Schrijf hem er gerust bij.

Parkeren

Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom bij de Aardbeienacademie in Oirschot. Parkeren van auto’s kan bij De Stapperij, Spoordonkseweg 80, 5688 KE Oirschot. Dit is 2 kilometer vanaf de Aardbeienacademie. Vanaf daar word je naar de Aardbeienacademie vervoerd per huifkar achter een tractor. Vorig jaar is dat erg leuk geweest en tevens makkelijk omdat je niet ver hoeft te lopen met de planten, potgrond en eventuele andere spullen.

Aardbeiplanten en hulpmiddelen

Alle aardbeistudenten die hun planten niet hebben laten opsturen kunnen de planten op deze dag meenemen. Dat scheelt in ieder geval de verzendkosten en je kunt deel uitmaken van een gezellige dag met studenten onder elkaar. Zoals vorig jaar is er die dag ook weer perfecte potgrond voor de planten beschikbaar, met meststoffen erin die voldoende zijn om tot een goede oogst te komen. Het makkelijkste is als je de planten via de website bestelt en betaalt. Dan hebben wij de tijd om alles voor iedereen goed klaar te zetten. Van verschillende doordragende rassen staan nog geen planten in de Campuswinkel. Die moeten eerst nog door Jan worden voorgekweekt. Vanaf 31 maart zijn ze wel verkrijgbaar en kunnen ze ook direct worden meegenomen.

Tot de volgende nieuwsbrief.
Groeten van Jan!

Logo Jan Robben

Je wilt de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik dan uitschrijven.

Bord tuin Bord tuin