{% if r.userkey %} {% endif %}

22 februari 2011

Introductiedag 2 april

De officiële startdatum van de aardbeienacademie nadert al met rasse schreden. Velen van jullie hebben zich ingeschreven als deelnemer, dat is erg leuk. De belangstelling om tijdens de introductiedag fysiek in Oirschot aanwezig te zijn is ook groot. Het wordt een gezellige club bij elkaar als ik het zo bekijk. Zelfs heeft er al wat pers laten weten geïnteresseerd te zijn. Mooi is dat want we kunnen best nog wat publiciteit en meer deelnemers gebruiken.

We gaan wat actie voeren om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren. Met veel actieve mensen kunnen we meer en kunnen we leuke dingen organiseren. Daar komen we nog op terug dus. Het maken van de website en alle techniek die erachter zit vraagt nu eerst even wat tijd. We bouwen het stap voor stap op. Het idee van een Aardbeienacademie is zo nieuw dat ik steeds verbaasd ben over de groeiende stroom ideeën over wat we er allemaal mee kunnen. Het programma voor de introductiedag ontvangen jullie binnenkort.

Hulpmiddelen

Voor de teelt van je smaakaardbeien kan het zijn dat je hulpmiddelen nodig hebt. Zeker als je op een balkon of terras wil gaan telen, dan zijn er potten of bakken en teeltgrond nodig. Natuurlijk kun je die gewoon in een tuincentrum bij je in de buurt halen. Op de website van Aardbeienacademie zal ik daar vanaf 2 april informatie over geven. Over welke soort grond, meststoffen en overige hulpmiddelen zal ik tips geven. Voor deelnemers die de introductiedag bezoeken is er de mogelijkheid om die spullen ter plekke mee te nemen. Van een leverancier heb ik al een toezegging om op deze dag te assisteren en met raad en daad bij te staan. Deze hulpmiddelen hoeven in tegenstelling tot de planten niet vooraf betaald te worden. Stukje bij beetje zullen we ook meer variatie in aardbeirassen aan gaan bieden. Wie weet teel je zelf nog eens je eigen frambozenaardbeien en ananasaardbeien.

Spin-off

De laatste weken word ik door verschillende bedrijven benaderd die aan willen haken bij de Aardbeienacademie. Er blijken best veel mensen te zijn die aardbeiplantjes in de tuin willen zetten en die ze dan kopen bij tuincentra of andere winkels. Heel vaak mislukken die plantjes onderweg naar de oogst, gewoonweg omdat de kennis ontbreekt om er een succes van te kunnen maken. Door een koppeling te maken met de Aardbeienacademie kunnen veel teleurstellingen voorkomen worden. Degene die de plantjes gekocht heeft is dan blij, maar de winkelier ook. Tevreden klanten komen immers weer graag terug. Met Willem & Drees hebben we inmiddels een plantenactie afgesproken. Zij gaan aardbeiplantjes verkopen met een duidelijke link naar de Aardbeienacademie. De Aardbeienacademie zal als het aan mij ligt een open academie zijn. Dat is aantrekkelijk voor veel bezoekers en voor bedrijven die aan willen haken. Voor mensen als jij die actief bijdragen aan het succes kunnen we leuke dingen organiseren, zoals real life bijeenkomsten en bijvoorbeeld een fotowedstrijd voor de grappigste aardbei. Als je leuke ideeën hebt waar je van zou willen profiteren, schroom dan niet om ze te delen met mij.

Tot de volgende nieuwsbrief.
Groeten van Jan!

Logo Jan Robben

Je wilt de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik dan uitschrijven.