{% if r.userkey %} {% endif %}

Zevende nieuwsbrief, 8 augustus 2011 | Een project van Jan Robben

Florin

Ik wil nieuwe planten, maar hoe moet dat dan nu?

Alle aardbeiplanten die we straks aanbieden staan nu al te groeien in een potje van 8 cm doorsnede. Behalve dat je ze dan over een langere periode kunt planten is de kans op slagen ook een stuk groter dan met een klein plantje met kwetsbare worteltjes, zonder kluit. Die kwetsbare plantjes zou je nu ook al hebben moeten planten voor het beste resultaat. Dat hebben wij nu alvast voor je gedaan, in een potje zodat je rustig de vakantie kunt afwerken en niet de hele dag met de tuinslang klaar hoeft te staan. Ik verwacht dat de nieuwe planten vanaf ongeveer 1 september te leveren zijn.

De Campuswinkel zal tegen die tijd dan ook wel klaar zijn. Wacht maar rustig op een seintje van mij. Voor een topoogst in 2012 is het nog tijd genoeg om te planten. Nou ja, alvast een zonnig hoekje in de tuin zoeken waar de planten kunnen komen staan en alvast wat spitwerk verrichten, dat is niet verkeerd. Of wat goede potgrond in huis halen en liefst grote bakken of potten voor het geval je geen grond hebt om te spitten. Overigens, in het voorjaar kun je ook nog planten hoor, maar als je al echt vroeg wil oogsten en voor de maximale kilo's gaat dan is de nazomer het meest geschikt als planttijdstip. Hoe de planten te overwinteren, dat is een onderwerp wat later in de teelttips terug zal komen.

Eliannyplanten

Werk in uitvoering!

Er wordt op dit moment door techneut Paul Jongsma en vormgever Nique Sanders van internetbedrijf Webtic druk gebouwd aan een gemoderniseerde en gebruiksvriendelijkere versie van de inschrijfpagina op de website van Aardbeienacademie.

Geheel in stijl van een academie noem ik het de Campuswinkel. Binnenkort valt daar dan ook te kiezen uit een flink assortiment aardbeienplanten in potten, zoals van de rassen Lambada, Korona en Elianny. Naast aardbeienplanten bieden we vanaf het gereed zijn van de campuswinkel ook zelfgemaakt aardbeienlekkers en leuke en nuttige aardbeiendingen aan. We hebben bijvoorbeeld aardbeienjam gemaakt met daarin rozen-esprit van Distilleerderij De Ooievaar. Behalve dat is er nog veel meer verrassend aardbeienlekkers om de herfst en winter door te komen. Zodra de campuswinkel klaar is meld ik dat in een extra nieuwsbrief.

Esprit

Wedstrijd creatief met aardbeien

Er zijn genoeg redenen om weer eens iets leuks te gaan doen. Ons bedrijf bestaat dit jaar 25 jaar, het eerste seizoen van de Aardbeienacademie zit er onderhand op en op twitter ben ik de grens van 2000 volgers gepasseerd, om maar wat te noemen. Ik ben op zoek naar allerlei creatieve uitingen waarin aardbeien een belangrijke rol spelen en daar wil ik een wedstrijdje aan verbinden.

De creativiteit wil ik gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die dan ook weer via Aardbeienacademie voor iedereen beschikbaar kunnen komen. Heb je bijvoorbeeld een verrassend niet-alledaags recept met aardbeien? Liefst krijg ik receptideeën waarmee ik een houdbaar product kan maken, dan ga ik daar mee experimenteren en zie je het straks misschien wel terug als een echt nieuw product. Ben je op een andere manier creatief met aardbeien? Ik sta overal voor open, want ook met niet-culinaire aardbeiencreativiteit heb ik nog een droomplan.

De indieners van de 10 beste ideeën, recepten of andere creativiteit worden getrakteerd op een zesgangen aardbeiendiner, op een toplocatie ergens in Nederland. Een onafhankelijke jury zal de inzendingen samen met mij beoordelen. Stuur je creatieve bijdrage zo snel mogelijk, maar vóór 15 september a.s. naar vraag@aardbeienacademie.nl

Tot de volgende nieuwsbrief.
Groeten van Jan!

Logo Jan Robben

Je wilt de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik dan uitschrijven.

Bord tuin Bord tuin Bord tuin