{% if r.userkey %} {% endif %}

Achste nieuwsbrief, 28 september 2011 | Een project van Jan Robben

Koronaplant

De campuswinkel

Zoals je wellicht reeds bekend is zijn we bezig met het bouwen van een online winkel op de website. De Campuswinkel gaat deze winkel heten. Aanvankelijk heb ik gedacht dat die begin september wel klaar zou zijn, maar het is meer werk dan gedacht. Daarom wil ik tot aan het moment dat de online winkel wel klaar is een tijdelijke bestelprocedure invoeren. Het is ietsje meer werk voor mij en voor jullie, maar dat valt ook wel weer mee denk ik.

Voor de planten is het geen probleem dat je wat later plant, want die staan hier bij mij al lekker te groeien in een pot. Het planttijdstip is dus niet echt belangrijk. Natuurlijk kun je ook in het voorjaar nog planten. Als je echt vroeg, dus al vanaf eind mei wil oogsten, dan moet je wel in het najaar planten.

Omdat de prijzen per plant gemiddeld genomen een stukje lager zijn geworden en er een grote keuzemogelijkheid is in rassen is het huidige inschrijfformulier op de website niet meer correct. In de overgangsfase tot het moment dat de online winkel klaar is kun je via de volgende stappen aan planten komen:

  1. Je schrijft je in op het bestaande inschrijfformulier op de website, als je dat nog niet gedaan hebt. Dan heb ik je adresgegevens in ieder geval en dan krijg je automatisch de nieuwsbrief. Vergeet bij het invullen van het inschrijfformulier even de aantallen en dergelijke die op het formulier staan. Heb je de adresgegevens al eerder doorgegeven, ga dan naar vraag 2.
  2. In een e-mail naar robben@aardbeien.net geef je aan van welk ras of welke rassen je planten wilt hebben en hoeveel. Er is keuze uit Lambada, Korona, Elianny, Elsanta, Sonata, Darselect, Flair, Honeoye, Rumba en Florence. Dit zijn allemaal normale rassen. Een korte beschrijving van deze rassen kun je lezen in Teelttip 27. De doordragende rassen zijn pas in het voorjaar beschikbaar. Alle planten kosten € 1,25 per stuk. Elk aantal kan besteld worden. Pakketkosten, inclusief verzending zijn € 7,50 per verzending.
  3. Geef in de e-mail ook aan of je de planten per post wilt ontvangen of dat je ze wil ophalen (en wanneer).
  4. Na ontvangst van je bestelling krijg je van mij een mail terug met een bevestiging, het te betalen bedrag en de wijze van betaling.
  5. Na ontvangst van de betaling krijg je de planten binnen enkele dagen toegestuurd of ze worden klaargezet om opgehaald te worden.

Planten aardbeienacademie

April officiële start Aardbeienacademisch jaar 2012

Het is nog een eindje weg, maar op zaterdag 31 maart 2012 wil ik weer een soort open dag organiseren op het hoofdkwartier van de Aardbeienacademie in Oirschot. Het programma zal te zijner tijd worden ingevuld, maar dan kun je er vast rekening mee proberen te houden. Dit jaar is de start van de Aardbeienacademie een fantastische dag geweest. Ik kijk er naar uit om de volgende opening van het Aardbeienacademisch jaar nóg leuker en interessanter te maken.

Carola

Nieuwe gastcolumn

Regelmatig schrijven collega’s van me of andere mensen die een bepaalde aan aardbeien gerelateerde deskundigheid hebben een gastcolumn. Mijn aardbeien telende collega Carola Hereijgers heeft een gastcolumn geschreven. Het onderwerp is deze keer Smaakbeleving, Sfeer en Emotie.

Nieuwe teelttips

Het plukseizoen van 2011 is nu dan toch wel helemaal voorbij. Hier en daar zal er wellicht nog een verdwaald exemplaar van een doordragend aardbeienras geplukt kunnen worden. Om volgend jaar weer goed te kunnen oogsten is het zaak om de afgedragen aardbeiplanten goed de winter door te helpen en door eventueel nú al nieuwe planten in de grond te stoppen. Ik heb daarvoor wat nieuwe teelttips geschreven en een korte beschrijving van de aardbeirassen waarvan ik nu planten aanbied.

Tot de volgende nieuwsbrief.
Groeten van Jan!

Logo Jan Robben

Je wilt de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik dan uitschrijven.

Bord tuin Bord tuin