{% if r.userkey %} {% endif %}

Negende nieuwsbrief, 29 november 2011 | Een project van Jan Robben

Foodlingo 11 – je mag nú stemmen!

De Aardbeienacademie is genomineerd voor hét in 2011 geïntroduceerde eetwoord dat de tijdgeest van dit jaar het beste verwoordt. Foodlingo is een initiatief van Foodtrendcurator/eetschrijver Marjan Ippel van talkinfood.nl in samenwerking met de culinaire nieuwssite zestz.nl. Als je een beetje wil helpen om de Aardbeienacademie wat extra in de schijnwerpers te zetten, dan kun je hier stemmen: http://twopcharts.com/foodlingo2011

Planten aardbeienacademie

Koronaplant

De Campuswinkel is geopend

Het is zover! De Aardbeienacademie heeft zijn eigen Campuswinkel, waarmee het simpel geworden is om in het bezit te komen van verschillende soorten aardbeiplanten. Overigens, in de winkel vind je ook alle voorradige soorten Aardbeienlekkers, gemaakt van de aardbeien van Jan Robben. Het nieuwe product Volsmaakt Aardbei is vanaf nu ook via deze weg verkrijgbaar. Zijn broertjes en zusjes Kers, Braam, Blauwe bes en Framboos volgen spoedig. Na een korte beginfase zal het assortiment worden uitgebreid.

Als je bestelt bij de Campuswinkel ben je nog niet automatisch student van de Aardbeienacademie. Daarvoor moet je -als je dat nog niet eerder gedaan hebt- je gegevens invullen bij 'Student worden'. Student worden is gratis en er zijn genoeg redenen om je als student in te schrijven. Lees er zelf over bij 'Student worden'. Het onderaan op deze pagina vermelde initiatief 'Studentenbonus' zal binnenkort nader worden uitgewerkt. Als Student aan de Aardbeienacademie kun je de aankopen van planten en andere producten straks terugverdienen door nieuwe studenten te werven. Gaaf toch?

Heb je tips voor de Campuswinkel of merk je dat bepaalde zaken niet goed verlopen? Stuur dan een mailtje naar vraag@aardbeienacademie.nl. Het bouwen van een webwinkel heeft meer voeten in de aarde dan ik van tevoren verwacht had. Veel dank aan de bouwers Paul Jongsma en Nique Sanders van Webtic, die ook de rest van de website gebouwd hebben.

Larisse

Nieuwe gastcolumn

Onlangs is er weer een nieuwe gastcolumn op de website geplaatst. Deze keer is die van Larisse van der Haar. Larisse is deskundig op het gebied van voedselovergevoeligheid. Aangezien aardbeien bij sommige mensen voor een allergische reactie zorgen heb ik haar gevraagd een gastcollege te schrijven: Bolletjes geluk.

Elianny

Nieuwe teelttips

Het winterseizoen staat voor de deur. Hoewel het al enkele nachten rond het vriespunt is geweest zijn de planten die buiten staan nog niet in gevaarlijk weer terechtgekomen. Lees voor de zekerheid toch even de teelttips nummer 28 en 29. Als je die tips goed ter harte neemt, komen je planten met grote kans van slagen de winter door.

Tot de volgende nieuwsbrief.
Groeten van Jan!

Logo Jan Robben

Je wilt de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik dan uitschrijven.

Bord tuin Bord tuin